Skip to content

За мен

Анастасия Русева

Здравейте, казвам се Анастасия Русева и работя като психолог и системен фамилен и брачен консултант.

Обичам да казвам за себе си, че съм психолог ентусиаст. Защо ли?

Когато бях дете ме вълнуваха основно две неща: защо са толкова сложни човешките взаимоотношения и желанието ми да работя професия, в която всеки ден да ми се случва нещо ново и различно.

Е, сега с детско любопитство и ентусиазъм всеки ден се срещам с нови човешки и семейни истории, а тези срещи ми позволяват да продължавам да изследвам сложността на човешките взаимоотношения.

 

Фамилен Психолог Анастасия Русева

Покрай работата си със семейства и деца и прилагането на Системния подход започнах да усещам ползите от това да събираш и подреждаш постепенно парченцата на фамилния пъзел, но и че в цялата картина се съдържа спойката на отделните елементи, а именно взаимоотношеията. Психологическата работата през Системния подход е комплексна и интригуваща.

 

Вярвам, че пълноценността на едно семейство се крие в пълноценността на индивидите в него и спойката между тях. Броят на членовете не е определящ, определящи са ритуалите, традициите, споделените моменти, готовността за промяна и предоговаряне, когато е необходимо.

 

Квалификацията, компетентностите си и уменията за психологическа работа съм придобила в признати и акредитирани образователни институции: MA in General Psychology in English, СУ „Климент Охридски“, София, Системен фамилен и брачен консултант към Институт „Бернхард Ахтерберг“, но ученето и актуализацията ми не спират. Член съм на Дружеството на психолозите в България (ДПБ) и асоцииран член на Българската асоциация по фамилна терапия(БАФТ).

Очаквам с нетърпение срещата си с Вас, семейството Ви и историята, която ще споделите, а заедно ще вървим по пътя на израстването и промяната.

До скоро!

Планирайте среща

Уютна атмосфера

за всичките ви мисли!

Моя

Екип

Петя Милер

Тя е млада, шармантна, креативна и космополит. Има многостранни интереси и желанието да се самоусъвършенства или самоактуализира. Петя облича моите послания към вас и съобразява кой дрескод е най-подхощият, за да присъства професионалната ми личност във вашия контекст. Петя се грижи за визията на постовете, избира онази част от моите текстове, които ще достигнат по-леко до вас. Петя ми дава онази увереност, която ме кара да усещам, че работата ми има смисъл. Животът ни срещна в магистърската програма General Psychology in English към СУ „Св. Климент Охридски“, София. От колеги в университета, преминахме в приятели, а сега е моята подкрепа и грижа ФБ страницата да оживее. От известно време ни разделят седем часа разлика, но тя успя да ми покаже, че разстоянието, времево и пространствено, няма да се отразят на пълноценността на общуването и работата ни заедно. Петя е вдъхновение, чувствителност и красота. Това е Петя Милър за мен. Благодаря ти, Петя!

Даниел Александров

С него пътищата ни се пресякоха в онзи момент, в който аз добих кураж да заявя професионалната част в себе си и това, което ме вълнува, чрез личен/професионален уебсайт. Дани ме накара да вярвам, че зрелостта на младостта не отстъпва по никакъв начин на зрелостта на опита. Или иначе казано, той ме накара да повярвам, че добронамереността може да бъде представена катофинес и откритост.
Дани е изключително търпелив към мен, слуша с внимание всичките ми главоблъсканици по темата за визията на уебсайта и успява да извлече всичко онова, което е важно и носи смисъл за мен. После го претворява във визията на професионалното ми онлайн пространство. Дани търси начин и намира. Дани не се задоволява с посредственост. Дани се интересува „как“ и не спира да учи. Той е едновременно целеустремен, отворен към новото, разширява кръгозора си в личен и професионален план.
Дани е креативност, душевност и професионализъм. Това е Даниел Александров за мен. Благодаря ти, Дани!